Egipt, pur și simplu divin

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Prima oară când am zburat cu avionul aveam 21-22 de ani. Am plecat cu serviciul la Planica, în Slovenia pentru a face acolo un reportaj la pârtia de schi. Asta după ce prima oară când am văzut Marea Neagră (din România) a fost la vârsta de 19 ani. Deci nu prea am fost umblată, să zic așa. :)) cel puțin în copilărie.

Dar am compensat de la 22 de ani încoace. Recunosc că am călătorit mult și datorită serviciului. Dar am prins gustul și am ales să călătoresc și fără microfon după mine:) . So, din câte îmi aduc aminte am fost în Canada, Bali, Republica Dominicană, Dubai și aproape toată Europa. M-am dezlanțuit puțin.

În urmă cu aproape doi ani, la inițiativa nepotului meu am ales să mergem în Egipt. El să iși sărbătorească cei 18 ani, eu cei 32. 🙂 L-am luat cu noi și pe cel mai bun prieten al meu, că na mi-era cam frică să merg în Egipt doar cu baiat.:)) (în capul meu).

După ce am căutat pe internet variante de a călători fără agenție, până la urmă am zis că e mai ,,safe,, totuși să ne lăsăm ghidați de niste profesioniști și am apelat la o cunoscută agentie de turism de la noi.

Înainte să plecăm tot auzeam în jur: ,,Unde mergeți acolo? E foarte nasol! Dacă o să fie atentate? Doamne ferește! Egipt? Ce curaj aveti?,, Cam așa ne ,,încuraja,, lumea plecarea noastră în frumosul Egipt. :)) Dar noi tot am plecat gândindu-ne că dacă e să ni se întample ceva, se întâmplă și când dormi. Și chiar asta cred!

Și am plecat! Pe 21 august 2018. Noi am ales stațiunea Hurgada pentru că era mai aproape oarecum de Cairo și de Valea Regilor decât Sharm el Sheikh.

Cald era și în România, cald era și în Egipt, dar nu asta era important. Pe mine m-a uimit reacția mea în momentul în care am coborât din avion. Fără niciun motiv am început să plâng. Mă simțeam acasă. Parcă era un fel de România, dar cu palmieri.:) Și am înțeles în acel moment că o să fie o vacanță și o sărbătorire a zilei mele de naștere care va rămâne în conștiința mea.

Așa cum o să vedeți în filmulețul de mai jos, hotelul a fost superb, așezarea magnifică, însă o parte din personal dubios. Adică, pentru a obține o cameră mai bună, băgai bănuțul în caiețel la băieții de la recepție și dorința iți era îndeplinită. Și nu a fost singurul moment de genul acesta când cei din personal iți cereau ,,pe față,, bani ca să beneficiezi de diverse chestii. Însă nu vreau să mă focusez pe asta. Pentru că Egiptul are multe de oferit mai ales energetic și istoric, așa că intenția articolului este alta.

Am făcut mai multe excursii. Până la Cairo, de exemplu am făcut în jur de 7 ore cu autocarul. Am plecat la 1 noaptea și am ajuns acolo la 8 dimineața. Deci practic toată ziua am avut-o disponibilă pentru a vizita alături de ghidul nostru, Salah (nu fotbalistul) :))

În Cairo am vizitat prima dată Muzeul Egiptean (unde printre altele am văzut multe mumii), Piramidele (un loc fascinant) și Sfinxul.

Templul Karnak, Luxor, Templul reginei Hatshepsut, Valea Regilor (cu multe morminte ale faraonilor, printre care și cel lui Tutankhamon) traversarea Nilului, toate m-au făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de această rază de soare a continentului african, Egipt.

Vreau să menționez că pe traseul nostru erau mereu puncte de control iar noi în autocar am fost însoțiți în permanență de un polițist înarmat. Deci siguranță, siguranță.:)

Ultima excursie, cea de-a treia a fost în deșert. I-am vizitat pe beduini, am mers cu cămila, am făcut opriri în mijlocul deșertului pentru a bea apă și a savura energia locului. Și am văzut și apusul înainte de grătar și dansuri orientale. Totul foarte bine organizat.

Și să nu uităm de ziua mea….cei de la hotel mi-au organizat un fel de petrecere cu tort, masa festivă și șampanie. Plătită normal de către mine, dar nu o sumă să dai pe spate. Dar chiar au fost foarte draguți cei care s-au ocupat de evenimentul în sine. De-asta am și spus la început că doar o parte din personal nu m-a încântat. Pentru că alții chiar erau ok.

Inainte de a încheia vreau să mai spun că Marea Roșie e superbă. Nici nu intram bine că deja se vedeau coralii, pești colorați, stele de mare. Și foarte interesant și revelator mi s-a părut observarea fenomenului de flux și reflux. Foarte fain să vezi pe viu marea cum se retrage și cum apare.

Vă las mai jos și amintirea video a vacanței din Egipt. ENJOY! Video editor: Andrei Hristu

Trimite-mi un mesaj