Cine sunt eu? Cine ești tu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Poate vă întrebați ce legătură are în viața mea televiziunea cu descoperirea de sine.

Acum sunt la tv, mai târziu postez despre vindecarea rănilor. Păi până la vreo 29 de ani am crezut că eu sunt meseria mea. Adică cum? Adică am confundat EU SUNT cu EU AM.

Și am trăit cu impresia că dacă o să apar la tv, o să am emisiunea mea, o să prezint știrile, o să fac reportaje faine, voi deveni puternică, importantă, iubită, acceptată, curtată, interesantă. Ghici ce?
Când le-am avut pe toate astea, nu s-a întâmplat nimic, ba dimpotrivă. Am leșinat. La propriu. Dar asta ți-am povestit deja.

Educația ontologică prin vocea liderului din România, Connie Larkin spune așa: MINTEA NOASTRĂ ESTE FORMATĂ DIN DOUĂ PĂRȚI: MINTEA CONȘTIENTĂ CARE REPREZINTĂ 5 LA SUTĂ ȘI MINTEA NONCONȘTIENTĂ CARE REPREZINTĂ 95 LA SUTĂ.

Majoritatea oamenilor se folosește doar de cei CINCI la sută, în procesele de zi cu zi.  La fel cum am procedat și eu atunci când mi-am trăit viața raportându-mă la ,,a avea,, în loc de ,,a fi,,.

Revenind. Tot ce iși formase ego-ul meu despre ceea ce credea că il va face puternic și abundent, nu era așa. Adică s-a inșelat. Da, îl recunosc și il admir pentru că ego-ul m-a ajutat să ajung într-un punct în care la 29 de ani aveam cam tot, la nivelul la care visam eu atunci. Casă, mașină, carieră, iubit. Și sunt lucruri de care încă mă bucur și acum, după 5 ani. Doar că ceva din mine, cu toate astea, era fără vitalitate, fără entuziasm.

Și am început să mă caut, cum îmi place mie să spun. La cap în primul rând. Nici vorbă de ceva fizic. Era clar. Ce simțeam eu semăna a depresie, a anxietate. Era ceva gri oricum:)

Una dintre autoarele mele preferate, Lise Bourbeau are o carte foarte faină care se numește: ,,Cine ești tu?,,  Ea spune așa(în cuprins):

-Ești un suflet în evoluție

– Ești ceea ce vezi

-Ești ceea ce auzi

– Ești ceea ce gândești, ce simți, ce mănânci, ce porți

– Ești casa ta, ești forma corpului tău

-Ești bolile și indispozițiile tale 

– ESTI LUMINĂ:)

Apropo de întrebarea ,,cine sunt eu?,, cred că am facut vreo 3 ședințe de psihoterapie pe teama asta. Pentru că nu știam efectiv ce să răspund. Psihologul mai punea și presiune : ,, Hai, că stăm pe banii tăi, gândeste-te!,,

Mi-aduc aminte că încerca să mă mai ajute cu diverse întrebări. Eram efectiv blocată. M-am tot gândit la întrebarea asta și mi-a venit răspunsul cam după vreo 2 ani. Timp în care am lucrat cu mine zeci de ore. Și într-o zi mi-a venit așa: ,,Eu sunt cine vreau eu să fiu.,, Adică cum?

Păi uite așa. E clar că dacă te conștentizezi pe tine( prin tehnici de respirație de exemplu) apare senzația: ,,Bai, eu chiar sunt,,! Aha. Păi cum sunt? Păi sunt! Dar cine sunt? Păi Geanina, fata lui X și a lui Y, realizator tv, posesoare de : A, B, C, iubita lui D, sora lui E, mătușa lui F, prietena lui G, H, I etc. Aha!

Da, dar CINE SUNT EU CU ADEVARAT? (am învățat să îmi adresez întrebarea aceasta de la cursurile psihoterapeutului, Niculina Gheorghiță). Am închis ochii și pe foaia de curs am scris așa: eu sunt energie, eu sunt lumină, eu sunt creativitate.

Un alt autor pe care îl citesc, Eckhart Tolle deschide și el subiectul ,,cine sunt eu?,, în cartea ,,Un pământ nou.,,

El spune așa: ,,A vă cunoaște pe voi înșivă înseamnă a fi înrădăcinați în Ființă, nu rătăciți în minte. Dacă lucrurile mărunte au puterea de a vă aduce tulburare, atunci ceea ce credeți că sunteti este exact așa: mărunt. Voi nu sunteți ego-ul. Prin urmare, atunci când deveniți conștienți de ego-ul din voi nu înseamnă că știți cine sunteți, înseamnă că știți cine nu sunteți. Dar știind cine nu sunteți îndepărtați cel mai mare pericol din calea adevăratei cunoașteri de sine. Dacă nu înțelegeți ceea ce sunteți, atunci ceea ce sunteți nu poate străluci în această lume.,, 

Iar energia, lumina și creativitatea nu au cum să nu strălucească în această lume. Pentru că cine ești tu acum e foarte posibil să fii vocea mamei tale, a tatălui tău, a profesorilor, colegilor și așa mai departe. Vocile lor care au rămas în capul tău sub forma unor programe sau convingeri. Și așa cum ele au fost stocate acolo, acum ai posibilitatea să le scoți și să introduci conștient altele. Favorabile ție. Pentru că ce e în mintea ta îți creează realitatea, iar tu o poți schimba. Într-adevăr, procesul nu este ușor. În sensul în care e nevoie de răbdare și conștientizarea faptului că această transformare durează toată viața. Și că aceeași ,,problemă,, poate avea mai multe straturi. RĂBDARE:)

Înainte să fii copilul cuiva, mama cuiva, fratele lui x sau ai meseria y ….EȘTI TU! Si de aici incepi să creezi.

,,Ceea ce sunt este darul pe care mi-l dă Dumnezeu. Ceea ce sunt când devin conștient este darul pe care i-l dau eu lui Dumnezeu,,. Lise Bourbeau

Trimite-mi un mesaj